1. Bevezetés a bonbonkészítés rejtelmeibe. - Csokládéolvasztástól a kész termékig

A másfél órás előadás résztvevői megtudhatják hogyan készül az igazi bonbon, nemcsak megismerik a történetét, hanem ki is választhatják, hogy milyen ízesítésű töltelékkel készüljön el.

Megtanulhatják a receptet és a fortélyokat, megismerhetik a bonbon öntés mozzanatait. A program végén mindenki ízletes bonbonokkal és kis csokoládékészítő mesterként tér haza.

A felejthetetlen gasztroprogramot az édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat biztosítja.

Részvételi díj: 2.500ft/fő

Min: 15 fő – max 25 fő

 

2. Csokoládé története

Az előadás során az érdeklődők megismerhetik a kakaóbab történetét, a csokoládégyártás folyamatát, a csokoládé egészségügyi hatásait, és néhány érdekességet, amelyet még nem tudhatott a csokoládéról. A program során megkóstolhatják a különböző tájegységről származó kakaóbabból készült csokoládépassztillákat és néhány ízletes bonbont.

Részvételi díj: 1.800ft/fő

Min: 15 fő – max 25 fő

 

3. Csokoládékészítő tanfolyam

 

A tanfolyamon a töltött csokoládé bonbonok elkészítésének alapjaival ismerkedünk meg. Megtanuljuk mi a temperálás, hogyan lesz fényes és roppanós a csokoládé, mindenki a gyakorlatban ismerkedhet meg a temperálás technikájával. A résztvevők maguk önthetik ki a temperált csokoládéformákat, amit  a profi csokoládémesterek is használnak, amely maga is egy különleges élmény. A finom és stílusos apró mesterművekhez többféle tölteléket készítünk. Csokoládémesterünk segítségével megtöltjük az előre kiöntött formát a már elkészített trufflel krémekkel. Temperált csokoládéval zárjuk le a desszerteket, azaz talpazzuk, majd a hűtés után kiütjük a formából a pralinénkat. Ezután már csak meg kell kóstolnunk milyen is a frissen készült bonbon íze.

Részletek

A Csokoládékészítő kurzus kb. két órás.  A tanfolyam ára tartalmazza az önállóan elkészített csokoládék mennyisgégét, valamint minden szükséges alapanyagot, a visitor munkaruhát és eszközeink használatát.

Minimum 6 fő max. 8 csoportokban történik az oktatás, hogy minden érdeklődő a gyakorlatban sajátíthassa el a csokoládé készítés alapjait.

Elsősorban felnőtteknek ajánljuk.

Lemondási feltételek

A megvásárolt kurzusok nem visszaválthatóak, viszont nem is névre szólóak. Amennyiben mégsem tud jelen lenni a foglalkozáson, szabadon átadhatja a tanfolyamot egy Ön által megjelölt személynek , hogy a lehetőség ne vesszen el.

Részvételi díj: 10.000 ft/fő

 

4.Kolbásztörténet, a Csabai kolbász titkai, minden, amit a kolbászról tudni kell 30-40 perces előadás kostólóval egybekötve.

Részvételi díj: 3.000ft/fő

 

5. Borkóstoló: Igény szerint kérhető. 

 

6. Kísérőjegy: kóstolást nem ígénylő látogatók részére

Tartalma: pogácsa, gyümölcs, szódavíz

Részvételi díj:  1.200 ft/fő